Uppdatering

Hej Hallå!!
Den här veckan har jag jobbat, det är shysst:-)
Jag har städat där Frida jobbar, ett trevligt ställe.
Jag var in på kontoret igår och frågad eom det fanns nåt i sommar och jag tror jag drog en vinstlott:-D
Fick ta 8 veckor i sommar i sandviken och dessutom på 75%, riktigt bra!
Dessutom får jag 2 veckor med heltid i maj, herrejisses vad jobb det finns bara man hittade till rätt ställe;-)
Kan gott tänka mig att jobba så här ett tag, sköna tider, inte fyskam i lön och jag får röra på kroppen.
Det som varit lite tråkigt den här veckan är att jag fick en förkylning i slutet på förra veckan som inte vill släppa, jätteont i halsen, hosta och nåt tjall i nacken. Pratade med HC och de tyckte ju att det lät som virus så klart men så tyckte det att jag skulle stanna hemma å ta det lugnt...JA men eller hur??!
När man äntligen har lite jobb att gå till så blir man dålig. De har så klart rätt på HC men jag kan inte, då får det bli värre först:-(
Pluggandet går så där, sakta framåt i alla fall men jag har tappat lite koll på hur jag ligger till i tidsplanen så det är bäst att jobba på för det lär bli hårt när jag ska jobba 6-15 i två veckor men det ska gå!
Nu ska jag hoppa i säng för jag är hur trött som helst.

CIAO!

Andras sorg...

Jag vet inte om jag är extra känslig eller om det beror på att det rör mig i hjärtat på nåt alldeles särksilt sätt men häromdagen råkade jag se en artikel på aftonbladet.se som gjorde att jag fick tårar i ögonen av bara rubriken. Gick inte in och läste den först men jag blev så illa berörd så jag gick in igen för att se om det verkligen var så illa som rubriken sa.
Ibland låter det värre än det är.
Men så var det inte den här gången, en liten kille i Celines ålder hade fått cancer, blivit bättre med bra prognos som sedan insjuknat snabbt och från att ena dagen tro att han skulle bli frisk hade de fått veta att inget mer fanns att göra för honom.
På kvällen när jag låg för att sova vällde tårarna upp, för det är så fruktansvärt orättvist.
Allting är orättvist.
Såna gånger är jag inte en sån som tänker att det bara händer andra, det kan hända vem som helst och jag tackar gudarna för varje dag mina barn inte är värre sjuka än att lite alvedon kan hjälpa.
Idag såg jag rubriken om att pojken hade gått bort och jag blir så ledsen.
På bilden ligger han med sin napp i munnen, mitt hjärta blöder för varje barn som är sjuk.
Och tårarna rinner.
Det har hänt lite väl mycket för människor omkring mig ett tag nu.
Jag tänker, hoppas, ber att allting ska gå bra för de jag tycker om men jag vågar inte tro helt och hållet för allting är så orättvist.
Jag önskar inte livet ur någon men visst finns det människor i världen som har försakat sin rätt att leva. Om det gick att välja vem som skulle dö så ta dem. De usla, äckliga, hemska som gjort så mycket ont så att de skulle förpassas till det värsta helvetet som skulle kunna finnas.

Jag önskar att det finns ett Nangijala åt alla barn som så orättvist inte längre får leva.

Jag är ledsen om jag får någon annans hjärta att brista men jag hoppas att alla börjar uppskatta det de har lite mera.
Är väldigt väldigt trött på allt ytligt gnäll.


Har jobbat ett par dagar nu, hoppas på att jag kan få ihop livet och jobba lagom.
Tycker faktiskt att det är rätt kul att städa och skönt att röra på mig, önskar bara att jag kan få göra skolan klar så att jag kan ta det jag får fullt ut sen.
Jag känner av en förkylning eller om det är allergin som slår så hårt på mig, det är lite jobbigt.
Annars var jag på en till intervju igår, vet inte hur jag känner inför det för det var inom fastfood kök. Även om det var på Furuvik där jag så gärna vill jobba så vet jag inte om jag vill göra vad som helst för att få jobba där.
Aja det brukar lösa sig, vore ju kul om man iaf skulle få ett erbjudande.
Nu ska jag ta en kopp te för att se om halsen blir nåt bättre.
KRAM!

Roligaste just nu

Ja det som får mig att skratta just nu är reklamen för ishockey-VM.
Otroligt rolig och en bra låt:-)
Har ni missat den så titta ordenltig nästa gång som take my breath away kommer på dumburken.

Annars då? Ja, jag kan hålla mig för skratt, det är alldeles för mycket omkring mig med plugg och tidiga morrnar med gapande unge. Jag hinner inte med att tvätta och städa, jag hinner inte ta hand om mig själv, jag hinner inte gå ut om dagarna...Jag hinner INGENTING!
Jag har pluggat men känner att det inte går in nånting. Jag kommer ingenstans och skulle jag komma ett steg framåt så går jag två tillbaka.
Fick rus på Fredrik idag också, han blev så klart skitförbannad och vägrade förstå.
Hur ska man göra? Håller man käft så blir det inget bättre och säger man nåt så blir det bara bättre för att han blir förbannad.
Celine har bestämt sig för att det bara är jag som duger just nu, det passar ju Fredrik bra. Det känns lite som, Häpp, hon ville inte åsså lämnar man det.
Är kanske inte så men just nu känner jag mig helt oförstådd, för jag har ju inget att bli trött över, jag har ju inget jobb...
Jag försöker investera i mig själv och i vår familj eftersom jag inte vill bli arbetslös resten av livet typ.
Så många blir helt galet inpade över att få höra att jag läser och att det går ganska bra dessutom, tycker väl Fredrik med men det är ju jobbigt för honom när jag inte gör allt som ska göras.
Det får vara så här nu, så får vi se om det blir städat nånting framöver...Känns inte som min tur faktiskt.
Ska slappa nu.
CIAO!


Unplugged!

Mmm opluggad:-D
Blev ju så mycket annat idag så att jag faktiskt tog lite plugg på övertid idag, bara var tvungen, tål inte att ligga efter så men nu gör jag det och det känns som att det var värt det.
Kom iväg strax efter 10 i förmiddags men då hade man ju varit vaken sen 6.
(undrar just varför jag sitter här nu egentligen?)
Var till kurator och fick tjata av mig om vilen odåga Celine är just nu. Man får faktiskt ganska bra inputs om vad som kan försigå i det där lilla huvudet. Det hjälper ju inte men det gör iaf att man inte blir riktigt liak frusterad av henne.
Idag har hon faktiskt också varit lite bättre, undrar just om det beror på att vi har varit hemifrån hela dagen så att hon varit aktiverad eller om det kan bero på att hon fått allergimedicin i 3 dagar. Vad som inte lite aktivitet tar bort är ju snoret som runnit i tre veckor, vore ju underligt om det bara slutade av sig själv helt plötsligt. Det måste ju nästan ha med medicinen att göra men jag tänker INTE prova att sluta med medicinen än på ett tag för nu behöver vi få lite lugn och ro och vila upp oss, får ju se hur det blir.
Sen åkte vi till mormor och morfar och åt lite lunch och jag svängde iväg till Furuvik på intervjun.
När jag satt och väntade på min tur hör jag att de säger att hon som sitter där ligger bra till eftersom hon har mycket erfarenhet och är ung. Ung= mindre betalt!
Jag hann faktiskt fundera på vad jag gjorde där och hade nästan kunnat vända och gå ut.
Och nej jag tjuvlyssnade inte, hon pratade väldigt högt.
I alla fall så gick intervjun bra och det kändes kanon, jag vet nu att jag mer än nånsin vill jobba i Furuvik. Tänk er att få vara ute hela sommaren, det gör mig inget om det blri regn hela sommaren men så klart önskar jag en skön sommar som alla andra.
De sa att jag verkligen hade det de sökte och att de såg det som en merit att man var lite äldre, hade erfarenhet och barn osv MEEEN (som tony erwing skulle ha sagt) är man äldre har man ju 17 kr i timmen mer än en 20åring och det blir ju en del på en säsong. Jag sa iaf åt dem att jag tyckte att det kunde vara värt att satsa på nån som är "lite äldre" för det kan löna sig i slutänden. Kanske inte sa det såå rakt ut men nästan.
De skojade iaf om att det var hemskt att man skulle bli kallad för äldre för att man passrat 30 men lite så är det ju eftersom de har lägre arbetsgivaravgifter för ungdomar och lite sånt.
Jag hoppas iaf att de vill ha mig för jag tror att jag kan göra ett bra jobb där i sommar.

Sen åkte jag tillbaka till mormor och morfar och fikade lite och vid tre åkte vi vidare till Fredriks moster för att vara datasupport men det gick väl så där så vi kom hem efter sex och då var det inte läge att plugga särskilt mycket.
Så nu sitter jag här och har försökt kolla lite men kan bara konstatera att jag ligger efter, fick påsken på mig att fixa inlämningsuppgiften i biologi så imorrn får jag se till att plugga in kemin för det är prov på fredag och vi ska vara hos Fredriks farmor och farfar bjuder på lunch halv två. Bäst att vara klar med provet innan det med andra ord.
Nu ska jag pysa i säng för det lär ju inte bli senare än sexsnåret imorrnbitti heller.

Pöss!

VG+

Var så duktig och skickade in en inlämningsuppgift i kemi redan igår som jag inte behövde få in förrän på fredag.
Fick tillbaka den idag och hade fått VG+, väldigt förvånande faktiskt men så klart blir man ju jätteglad.
Mest för att jag slapp komplettera och för att jag då skulle kunna gå vidare med resten av plugget men dagen har gått åt till så mycket annat. Mest åt att göra lilla donnan nöjd, vilken liten primadonna hon har blivit.*isch*
Har fått garderoberna på plats idag och upptäckt att det inte blir sååå mycket plats som jag hoppats, måste tänka till lite så att allt får plats. Framförallt vill jag ha det klart så snart som möjligt för nu är det kaos överallt.

Nånting som tröttar mig just nu är svartsjuka. Det spelar knappast någon roll vad det gäller så gnäller folk om vad andra har som inte de har.
Som alla som klagar på dålig lön, ja jag har inte haft en så hög lön innan men jag har iaf haft en och varit ganska nöjd över den. Så klart man har frågat sig emellan varven varför man gjort det man gjort för de pengarna men trots allt så har ju familjen haft en hyffsad ekonomi och mer än så kräver jag inte. I dessa tider tycker jag faktiskt att de som har jobb enbart ska vara tacksamma över det annars kan de ju sluta och ge någon arbetslös chansen.
Jag går på A-kassa, det är inte det vi är van med men vi klarar oss bra och jag är nöjd. Det kniper till ibland men inte värre än att vi kan reda upp det. Varför handlar det alltid om pengar? och oftast hör man det av dem som har mest av dem:-o
Värst är de som åker utomlands varje år och sen har mage att gnälla över att de inte har råd att göra det ena och det andra i vardagen. Vi har valt att kunna äta ute nån gång i månaden och kunna handla kläder och på IKEA när vi behöver istället för att åka utomlands men skulle vi bestämma oss för att dra in på sånt för att få ihop pengar till en utlandssemester så skulle jag inte gnälla över det. Om nån frågade om jag skulle med på krogen skulle jag helt enkelt säga att vi har dragit in på sånt för vi har beställt en resa istället för näää vi har inte råd, har det skittajt just nu.
Jo det kan man ju ha men beror det på att man inga pengar har eller för att man bestämt sig för att göra annat med dem? Jag tycker det är av ganska stor vikt, inte för att man måste redogöra för alla vad man gör med sina pengar men att låta folk tro att man lever på gränsen och sedan dra på semester ser ganska illa ut, tycker jag!
Nu ska jag duscha och sen landa i sängen för imorrn är det fullt upp igen men skolböcker och anställningsintervju. Får se hur det går, jag kan ju inte bara få det som extrajobb, jag behöver ju kunna leva på det.

CIAO!




Bra början på veckan!

Efter en ganska jobbig helg började veckan bra och det känns alltid lika bra.
Fredrik jobbade ju i helgen och Celine har varit allt annat än snäll de sista veckorna så jag tackar Linda-Marie för hjälpen igår. Det var välbehövligt och det gjorde att jag kunde skicka in en labrapport idag fast det är sista dag på fredag. Det är verkligen skönt att kunna ta tag i den här veckans uppgifter utan att ha nånting släpande med sig.
Morgonen idag började på samma vis som alla andra dagar det vill säga, Celine väckte mig vid 6 och är grinig. Förstår inte vad som flugit henne men jag pratade med barnkliniken så nu ändrade vi lite på medicineringen så hoppas jag att hon får lite hjälp att piggna till. Jag tror att hon får bli hemma från dagis hela den här veckan för att vila.
Vid tio kom vi iväg till IKEA för att handla garderober, alltid lika trevligt att "få" shoppa. Vi har ju sparat ett tag nu och vi behöver verkligen fungerande garderober till barnen så imorrn ska de in!
På eftermiddagen kom Inez och Arne hit och fikade, de har ju varit i Thailand i 2 veckor så det var trevligt att träffas igen. Barnen jublade så de kände sig nog välkomna hem.
Efter kvällsfikat så ringde min telefon och det var bemanningsföretaget för Furuviksparkensom ringde och de ville i alla fall ha in mig på en intervju på onsdag. Det känns jättebra och jag vill så gärna ha det jobbet bara det är någorlunda med timmar men om jag inte får det så kan jag iaf säga till AF att jag vart på intervju för de anser att man gör nånting fel med ansökningarna om man inte får komma på några intervjuer....Jag vet inte om jag tycker att det stämmer med tanke på hur många som får komma på intervju mot antalet ansökningar men hur som helst så lät den senaste arbetsförmedlaren ganska impad över att Bulldozer bemanningsföretag hade ringt när ingen annan hade ringt. Han menade ju på att de var proffs så underförstått så kanske då de andra företagen inte fattar vad de missar*hahahaaa*
Jag håller med!!
Träffade en av mina gamla donken-kompisar på IKEA idag, verkligen jättetrevligt och roligt att höra att det är några som vill att jag ska komma tillbaka...
Jag är inte redo än, vill gärna göra nånting annat först men om jag ska plugga till hösten så skulle det ju passa bra om de har några timmar åt mig.

Som alla vet så tänker jag väldigt mycket och när jag får höra saker så tror jag på democh när jag sen får höra saker som säger emot det så får jag inte ihop det och bygger teorier...
Jag är så klart tillbaka på Jysk och deras personalpolitik...
När vi blev anställda hette det att de ville skapa ett nytt team med nya rutiner och bli av med alla dåliga vanor som alla andra Jyskbutiker i regionen lider av.
Nytt fräscht och ingen personal från nån av de andra butikerna. Bara nytt och fräscht!
Men vad gick fel? Hur kunde de rekrytera så fel??
Ja för jag tycker inte att det är oss det är fel på, nee nånting är sjukt fel med hela företaget. Det är mycket som inte funkar på McD heller men där gör de lite mer som i idroten och byter ledningen först istället för att sparka spelarna. Utan en bra ledning spelar det ingen roll vad du har för team på planen. Det kan bara gå åt helvete.
Och ursäkta om jag säger det men är det påväg åt nåt annat håll än rakt ner i härdsmältan??
En av de som tillhörde "det nya teamet" är kvar, jag och en till fick sparken och en har slutat självmant.
Vilka jobbar där nu då? ett par tre stycken fårn andra butiker i regionen de som de snackade så mycket skit om, som de inte ens ville ha in i början när vi nya bad om det för att vi kände att vi behövde nån som kunde lite mer som kunde hjälpa oss. Varför ens bygga en vision när man inte slåss för den överhuvudtaget?
Vad ska man säga, jag önskar bara dem som är kvar lycka till för det är ingen jag känner som har nånting bra att säga om butiken längre.
Får höra hur de vart in och det varit en som jobbat så att de inte kunnat få hjälp att köpa sängar, de har blivit halvt utskällda när de bett om hjälp och butiken är urplockad och ostädad...Men vad vet jag, för jag har inte satt min fot där sen jag blev uppsagt och det lär inte hända förrän de bytt ut ledningen och shapat upp stället.
Riktigt riktigt sorgligt känns det då jag faktiskt tyckte att det var ett roligt och hade gärna varit kvar men det var ju med den gamla visionen inte det som är nu.
Jag har ju dessutom varit en stor kund innan men inte ens det är jag längre.
Egentligen skulle det vara kul om jag skulle träffa slynan till chef så att jag fick tala om för henne den svidande sanningen men jag sjunker inte så lågt. Jag klarar mig bra utan henne och det där jobbet, faktiskt!!!
Idag handlade vi för nästan 3000 på IKEA*HA!!*

Nu ska vi pyssla ihop lite lampor till hallen:-)

CIAO!!

Full i skratt!

Emilia har varit hos sin kompis Kalle idag. De har en massa dju och nu hade det blivit killingar. Kalles mamma är så pysslig och hade gjort picknick åt barnen ute i fina vädret. Uppskattas verkligen av den här mamman kan jag säga!
I alla fall så kom Emilia hem och berättade om killingarna...de var tvillingar men inga RIKTIGA tvillingar för den ena hade kommit ut före den andra*asg*
Förhoppningsvis så kommer de ju ut en i taget. Försökte förklara att det var så det gick till med tvillingar. Emilia var tyst ett tag och sen säger hon:
Om dom hade varit TRE hade de vart FILLINGAR!
Ööum, va säger man??!

HAHAHAHAHAAAA!
Emilia har dessutom blivit så stor så att hon blir lite generad över att säja fel så då blir det ännuroligare.
Nu säger jag trevlig helg!
Imorrn ska vi till Kungsgården på klädbytardag, det brukar alltid vara lika roligt så det ser jag fram emot. Sen har jag en labrapport att skriva klart, har kommit en liten bit men det saknas massor.

Tjingeling!


Vad härligt det kan vara med skvaller!

Jag tror att de flesta tycker att det är ganska roligt med skvaller även om vissa kanske inte är så skvallriga av sig så kan det ju vara kul att höra lite grejjer då och då.
Nu menar jag inte sånt skvaller som vem som ligger med vem eller vilken könssjukdom nån har fått utan mer vad folk tycker om en eller hur någon egentligen är.

Man bloggar väl för att man vill bli läst och jag läser ibland andras bloggar men jag gör det inte för att snoka utan för att jag vill veta vad som händer i den personens liv eller bara för att den skriver och berättar på ett roligt vis men om jag går in i en persons blogg och läser mer än en gång så kommenterar jag alltid så att den vet att jag vart där och "snokat"
Men jag vet ju också att många läser just för att hålla koll på skvallret och de kommenterar ju inte för då finns det väl kanske risk att den som skriver inte kommer skriva nåt mer smaskigt...

Träffade en bekant på affärn idag och jag berättade om att jag pluggade å så där. Hon sa att hon redan visste det och jag  funderade lite förvånat hur hon kunde veta det. Har inte så många gemensamma bekanta så jag tänkte ju direkt att hon hittat min blogg och ville ju i så fall veta hur hon kommit på tanken att hitta just min blogg eller jaa hur det gått till helt enkelt men nee det hade hon hört av nån annan som jag knappt känner.
Så nu har jag ägnat halva em till att fundera över hur hon kunde veta, det är ju inte alls nån hemlis men ändå.
Nu utgår jag ifrån att hon inte läser här för det vore ju himla pinsamt om hon gör det*S*
Men i alla fall så kom jag fram till att det nog är som hon säger att hon inte läser och vem är det då?
Och nu tror jag att jag vet*HA!*
Så nu till min fråga då, som ni kan hjälpa till att svara på. Varför smyger man omkring utan att tala om att man har vart där? Jag som tror att jag knappt är läst alls men när jag kollar statistiken så är det ju en massa spring här på sidan, hade vart roligt att få lite hälsningar och reflektioner över det man skriver av fler än bara mina stammisar.
Jag skulle aldrig få för mig att leta rätt på "hon som sitter i kassan på ica"´s blogg men OM jag skulle det så skulle jag absolut säga hej.
Att kolla en blogg för att se vad som händer och sker och hur en person mår är ju inte fel, det är ju därför jag har en blogg för att kunna berätta för dem som vill veta hur allting är men att kolla bara för att få nåt nytt att skvallra om det säger en hel del om den personen. Har den inget eget liv?
Får den inte tillräckligt med hett sex hemma så den måste leta det nån annanstans??
Kanske skulle man börja skriva en massa snuskigt härliga lögner ändå, bara för att kolla hur fort ett rykte kan färdas runt sverige?
Mm, det skulle vara ett härligt experiment.
Vi ses på fejsan och MSN!

CIAO!!

F1

Janne N sa: Hoppas att Massa vinner det där djävla skit-F1loppet på söndag.

Janne G sa: Kommer inte att hända. Kardanmutterbulten kommer att fastna i kardanförgasar snöret och sen får man sladd och tappar kontakten med afrikas västkust.

Ida skrattade halvt ihjäl sig!!!

Balance in the force

Eftersom jag hade en så bra dag igår då jag avslutade alla pågående projekt så var det inte lika enkelt att börja plugga idag.
Dessutom såg huset ut som en påse skit så jag satte fart att röja upp, städa badrummet, köra igång diskmaskinen, hängde tvätt från igår som jag var tvungen att köra en ny sköljning på, tvätta en maskin till, bar ner en massa tvätt i källaren och rev ur lakanen ur sängen. Drog fram sängen och dammsög där man inte kommer åt allt för ofta, dammsög resten av huset och moppade. Skakade mattorna och la in dem igen. Svetten sprutade så jag får nog lägga till 1,5 timme som träning idag:-D
Hoppas nu bara att Fredrik hjälper till att lägga i nya lakan och göra klart det som är kvar när han kommer för nu måste jag börja läsa innan jag har förstört hela mitt försprång som jag skapade igår.
Jag belönade mig själv för den fina städinsatsen med att gå en promenad i det fina vädret, jag njöt fast det blåser storm:-) Åt en sallad hos Jalil och gick hem igen så nu är det hög tid att slå upp böckerna.

CIAO!


RSS 2.0