Höjdpunkter 2009

Jaajoo det finns ju några höjdpunkter också:-P


SIMONE 6/2


Linnéa ett dygn gammal  3152 gram  49 cm
LINNÉA 30/7


svampskogen sept-09


Tack och hej 2009!

Jag är en av dem som tror att det blir vad man gör det till MEN ändå är det så mycket som man faktiskt inte kan rå över.
Många saker kan man må hända ha undvikit att de skett genom att aggera på ett annat sätt. Men visste man innan hur man ska göra allt så skulle det ju aldrig behöva bli fel. Eller hur?
"Vill man så går det" är mitt mantra och under 2009 har jag bevisat för mig själv och många andra att det verkligen är så.
Men ibland spelar det ingen roll hur gärna man vill om man inte kan finna orken. Ibland händer saker så att orken helt enkelt bara inte finns. Kanske är det så att under de perioder när man är så orkeslös så vill man inte tillräckligt mycket? FÖr att energin går åt till att överleva och inte till att "vilja".

Vissa människor kan slänga ur sig att "man måste ta kontrollen över sitt liv" bla bla bla bla bla osv. Det är i många fall rent skitsnack. Många som säger så har aldrig upplevt en kris eller behöva kämpa för att ta sig ur sängen.
Om livet spelar ett elakt spel med en och olyckor och besvikelser travas på hög ett längre tag så finns det inget som heter att "ta sig i kragen" eller "att ta kontrollen".

I år har jag själv inte upplevt så många saker där "livet" har spelat ett spel med mig. I år är det jag som haft kontrollen och viljan och har dessutom klarat av att använda mig av det för att göra en skillnad.
Men det är så många runt omkring mig som fortsatt att ha det jobbigt. Livet pissar fortfarande på dem och det tycker jag är förjävligt. Det är ju tur att alla inte har det jobbigt samtidigt menjag måste säga att jag inte är så van vid att det är jag som har lite flyt när andra inte har det.

Hur som helst så kommer 2010 med en jäkla fart som ett oskrivet blad å jag är faktiskt nervös inför det. Så väldigt mycket nytt kommer att hända som jag måste klara av.
Jag vet att jag VILL men kommer jag ORKA vilja? Det är frågan!
Jag måste ju tro på att mitt flyt ska fortsätta men jag hoppas att det inte ska behöva kosta lika mycket som det gjort iår. Det har kostat lite väl mycket på hemmaplan och det trivs jag inte med. Jag vill inte att mina barn ska tycka när de blir äldre att jag prioriterade bort dem osv. För så är det inte men om jag ska lyxas så kanske man måste flytta prioriteringarna lite och det kan inte ungås att även familjelivet kommer på kant.
Jag tror inte att helgerna kommer bli lika ockuperade nästa år som i år med tanke på att jag inte ska jobba samtidigt som jag pluggar men säker är jag inte=/

Är i alla fall ruskigt glad över att 2009 är över och många med mig känner likadant.
För flera av mina vänner betyder 2010 en stor förändring då de ska få sina första barn. Det glädjer jag mig mycket åt, ju fler bäbisar mina vänner får dessto fler finns det som jag kan få låna:-P
Dessutom så är ni alla väl värda att få känna lyckan över de små liven!
För mig sker också en stor förändring då jag inte längre är en hårt arbetande moder utan numera en studerande småbarnsmamma.

Tack alla som stöttat mig att komma så här långt, jag räknar med ert stöd framöver för det kommer jag behöva. Big time!!!
Tack Fredrik för att du ställer upp på detta. Jag gör det för oss, för att jag inte vill att vi ska hamna i träsket tillsammans med alla andra familjer med taskig inkomst=)

Nu ska jag ta en lång dusch å sen börjar dagens äventyr. Middagen ska förberedas å vi ska hinna spela massor med sällskapsspel...vore inte helt fel att hinna gå ut en stund också men då skulle jag ju inte duscha innan...hum hum, tål att tänkas på=D


Kram till er alla och gott nytt 2010!

CIAO

Lite julstress=)

De senaste veckorna har väl mest bara flytit förbi.
Lite julstress har smugit sig på men inte värre än att det är roligt...men man blir ju trött ändå.
Jag är skitless på ungar som inte lyssnar! Den ena för att hon tror att hon kan allt själv å den andra för att hon bara är trotsig. Blir så slut i huvudet så det är inte sant.
Imorrn jobbar jag iaf sista dagen för i år sen har jag en dag kvar i början på januari sen är det slut med det ett tag. Vilket känns ganska skönt men samtidigt har jag ju lite grann att styra upp inför skolstarten och det känns just nu lite jobbigt. Försöker lägga det åt sidan å bara njuta av julen men jag vet ju hur det är sen i början på januari, då får man inte tag i en enda människa så ska jag fråga måste jag göra det nu.
Det blir nog bra bara jag kommer in i det men med tanke på att jag drömt drömmar om att gå in i fel salar å inte veta vart jag ska vara ändå sen i våras så känns förutsättningarna inte helt ok inför det här:-P
I drömmarna har jag alltid glömt schemat så jag vet inte nånting och alla är som uppslukade av jorden...

Hinner inte skriva mer för den minsta odågan vägrar sova så just nu håller hon på och lensar skafferiet..

God jul till er alla utifall jag inte hinner in nåt mer innan dess!!

Ciao!!

JAG HAR KOMMIT IN!!=D

Det här är det enda jag har att säga idag!!!

19780206****
Ida Nordstrand
Anmälningsnummer:
2431026
 

Sökalternativ - Resultat

Läs mer

Prio Anm kod/Utb UG-MV Urval Ant i UG
1 UU-P8150

Receptarieprogrammet
180hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Uppsala universitet,
Uppsala
Grundnivå


BG-15.10


Antagen


44

läser hellre än skriver

Hello!
Man skriver ju allt för sällan, det är ju konstaterat nu=S
Läser ju andras bloggar å älskar de som uppdaterar ofta:-P åsså är man så kass själv*hihi* De bloggar som jag tycker är mest intressanta eller vad jag ska säga uppdateras inte så jätteofta men å andra sidan så blir man så glad när det kommit ut något nytt.

Sen jag blev klar med skolan har jag jobbat en vecka, varit hemma med vård av barn eftersom Celine fick feber å så har jag hunnit med att vara lite arbetslös också.
Jag är väldigt trött och sliten just nu, jag vet att det säkert skulle hjälpa att dra igång med lite motion, särskilt utomhus men jag orkar bara inte.
Igår var jag såå sugen på att ligga i soffan å se på film hela dagen men det blev inte någon film men heller inget vettigt gjort så till kvällen fick jag en sån stressångestattacks å att jag sov skitkass...typiskt mig att få ångest bara för att jag varit lat en hel dag*suck*
Så idag var jag ju tröttare än nånsin och blev liggade i soffan med Celine på fm. Det var riktigt skönt men otroligt segt när jag väl försökte dra igång dagen. Jag hade väldigt ont i magen och mådde nästan illa men jag tror att det var sviterna efter nattens oro.
Drog igång lite med tvätten, plockade ur diskmaskinen och fick fram köksbänken igen men sen blev orken slut.
La mig på soffan och tittade på alla de mysiga dag-tvprogrammen som jag inte sett sen i februari. Började faktiskt fundera på hur länge sen det var jag såg en hel dokumentär om förlossningar, tranor eller australiens djur och det måste ha varit i februari precis innan jag började plugga.
Jag var SÅ värd det och just nu mår jag så bra! Har ju gjort lite nytta idag så det gör väl att man håller ångesten i chack.
Imorrn ska jag jobba å sen ska jag försöka ha en liten julklappsdate med min man, hoppas att ungarna kan åka nånstans så länge.
Sen vill jag hinna göra pepparkaksdeg och lite sånt.
Vet inte om jag har nåt jobb onsdag-torsdag men fredag har jag iaf.

Fick ju ett litet glädjebesked idag också...Det är många vänner och bekanta som ska ha barn nu och man blir ju lika glad varje gång man får höra men idag blev jag lite extra glad för den här tjejen är ju bara en så underbar tjej...kram på dig E:-P

Nu ska jag natta barn och se på Simon och Thomas <3

Så hoppas jag att Mr Ågren håller sig på avstånd ett tag igen!

Ciao!!

RSS 2.0