Biokemi...

Tentan förra veckan gick inte bra! Nu får vi inte veta förrän 19 april hur dåligt den gick men jag är inställd på att det får bli en omtenta ALLT ANNAT VORE EN HÖGVINST likt 215 miljoner på lotto!

Efter tentan var vi ut och käkade kinabuffé för det otroliga vrakpriset 70 kr per huvud!
Då ingick sushi, dryck, glass och kaffe:-P Det var ett bra ställe=)

Biokemin känns rätt okej just nu men jag är ju rädd att det ska fortsätta mata på en massa så att även detta blir tungt i slutänden men jag försöker vara positiv, nån gång ska vi väl komma till en kurs och ett ämne som jag behärskar?!
Idag är det snooooorhalt ute, vilket jag fick erfara med bilen påväg till bussen idag=/ spelar fan ingen roll hur sakta man kör så går det inte att få stopp eller komma iväg! Är skitless på halt väglag och odubbade vinterdäck nu!!
Nästa år SKA jag ha dubb! PUNKT!
Såna här saker gör att jag tappar humöret och blir nervös så just nu känns det inte som en bra dag om man lyssnar på mitt hjärta å min mage men det får så lov att bli bättre för jag såg fram emot den här dagen redan igår.

Idag ska jag på möte på em och ska därför få sova kvar hos en klasskompis. Tågen går inte bra efter kl 18 så det kändes inte så meningsfullt at åka hem å vända nrä det fanns husrum=)
Kanske vi tillåmed får en rikttigt trevlig kväll.

Ringde till sjukhuset för att kolla vart min tid hade tagit vägen. Ringde nämligen i början på december och skulle då sättas upp på kölistan som skulle ta iaf 3 månader men nu har det ju gått 4 så man börjar ju fundera.
Hon som svarade lät väldigt frågande, ska du stå på väntelistan??!
Jaa helst sa jag!!
Som tur var kunde hon ordna en tid om ett par veckor så får vi se vad det ger. Har inga större förhoppningar faktiskt de brukar ju bara säga att allt beror på magen/kosten/vikten eller nåt annat som man redan försökt göra nåt åt men som man inte kan hantera själv för att man aldrig kan få må bra. HUR SVÅRT SKA DET VA???
Jaja vi får väl se vad man får träffa för kuf, bara det är någon som förstår svenska så kanske man kan resonera med människan ifråga...kanske.

Sitter på tåget till Uppsala nu och är framme om 25 minuter.
Ska försöka njuta av den här dagen när jag inte måste skynda till nåt tåg och komma hem sent men jag kommer sakna mina älsklingar för det gör jag alltid när jag är borta, hur skönt det än är.

Måste bara få skryta med att jag storstädade köket igår fast jag var barnvakt åt ungarnas lillkusin.
Skurade alla skåpluckor uppifrån och ner, ända ner på golvsockeln som var allt annat än fräsch.
Drog fram spisen och mockade allehanda skräp och klet. Fick ordning på ungen invändigt och utvändigt=)
Det tog 2 timmar och jag var helt genomsvettig när det var klart men fasen va skönt det var att komma hem sedan å det luktade gott av rengöringsmedel i hela huset och köksluckorna glänste=D
Önskar jag hade tid att göra så med hela huset men man får ta en bit i taget helt enkelt

CIAO!!


VM i deppigt tråkiga bloggar

Fast jag hade väl aldrig tänkt att bli någon blondinbella heller och underhålla ytliga stureplans-wannabees.
Att läsa en blogg är ju frivilligt å jag skriver mest för att jag behöver som så många andra få utlopp för allt man upplever och känner nånstans.
Jag läser några bloggar vilka är uppdelade i två kategorier. Den ena kategorin är de som man verkligen bryr sig om, vad som händer i deras liv, vare sig det är vardagligt, spännande eller mer en utloppsblogg.
Den andra kategorin är de som skriver så där himla roligt och bra=D ofast verkar det som att det händer väldigt mycket roligt i dessa människors liv också men jag tror mer att de är duktiga på att berätta det så att det VERKAR som att de har ett underbart roligt liv:-P Har de bekymmer så skulle de aldrig yppa dem i sin blogg om de är mer allvarlig än vad de ska ha för kläder på nästa fest=D

Jag själv har väl ett allt annat än underhållande liv just nu. Jag känner mig verkligen vissen och hittar ingenstans att hämta igen krafterna.
har sett fram emot att få åka skidor i Kungsberget den här helgen men nu en timme innan man måste börja göra sig iordning för det vet jag fortfarande inte om vi kommer iväg. Eller det lutar väl åt att vi inte kommer iväg, celines mage är fortfarande inte bra. Att hon inte vill äta känner jag inte gör så mycket för hon får i sig de hon behöver och hon är pigg och leker ändå. Men det här tär på mig så in i vasen, allt gnäll och att inte få allt att fungera som vanligt. Äter hon inte som vanligt kommer ju magen aldrig att bli som vanligt. Min tanke var att vi skulle åka till backen idag ändå för att vi alla skulle få vara ute i solen och göra nåt roligt. Vi kan välja en snöhög bortanför alla andra så kommer hon inte i kontakt med några andra som hon skulle kunna smitta ner, om hon nu smittas. Nu känns det mer som att hon inte kommer igång ordentligt och om hon är ute och leker så kanske hon blir hungrig var väl min tanke.
JAG behöver iaf ut i solen å få lite energi innan ångesten äter upp mig inifrån. Jag känner mig illamående och väldigt osugen på mat fortfarande men det vet jag beror helt på min ångest och att det inte blir lugn och ro runt omkring oss. Men det är ju också det som gör att jag inte riktigt orkar plocka ihop och få oss iväg=(
Jag behöver en barnledig helg och det snarast!!
Fast det kommer att dröja för nästa helg fyller Emilia år och helgen efter det var det väl också nåt viktigt som man borde komma ihåg.
Nu ska jag se på TV med Celine.

CIAO

Gråter

Tårarna har slutat rinna för en stund men inombords stormar de än.
Jag orkar inte!
Nää verkligen inte, jag orkar inte!!

Ligger efter i skolan och det är dessutom svårt så det är inget som jag bara kan köra ikapp liksom.
I måndags natt fick jag magsjuka, vilket så klart inte var med i planerna.
Jag överlevde det rätt hyfsat men var tvungen att vara hemma även idag eftersom man blir så förbaskat klen efter magsjuka.
Idag har jag haft ångest, huvudvärk och allmänt ont i kroppen.
Inte vart särskilt hungrig heller men det har funkat. Kunde iaf lyssna på lite webföreläsningar men hade sån himla ångest över att jag inte orkade räkna på de uppgifter som jag verkligen behöver börja med!
Pratade med bästa Tina på em och då började det kännas bättre. Bestämde mig för att åka imorrn eftersom jag inte vill missa mera och eftersom vi har kursutvärderingsmöte imorrn.
Nu på kvällen börjar Celine kräkas!! Ångesten tar ny fart å river sönder min mage, den tål verkligen inte sånt här när jag nyss vart dålig.
Imorrn skulle Fredrik ha följt med Emilia på friluftsdag i Kungsberg och det går ju inte nu.
Jag känner att jag borde stanna hemma med Celine så att de kan åka men jag vet att jag faktiskt inte pallar ha hand om henne just nu.
Men Fredrik då, hur ska han orka?
Kommer Emilia också bli sjuk?
Jag orkar inte, nu är det bara för mycket för mig, min mage och huvud.
Jag är bara så himla ledsen.
Ledsen för att hur jag än gör som blir det inte rätt och jag kan inte se vad som är minst fel. Jag vill inte vara nån smitare samtidigt som jag är så rädd för att gå ner djupare i mitt hål än jag redan är.
Vi som aldrig brukar få kräksjuka, varför nu??

Vet inte vad jag ska ta mig till=(


April-09

Hittade lite bilder från förra våren.
Tror inte att det kommer vara så här bart på marken i april i år:-P
Altanen kommer väl att tina fram till midsommar om man har tur=D






Skön, lugn helg men ändå huvudvärk

Har haft en jätteskönt helg!
Har varit på två kalas och bara umgåtts med alla goa människor och fått en massa gott fika. Har även hunnit med att byta gardiner i köket och tvättat lite, lagt i nya lakan i sängarna osv.
Gjorde hemmagjorda vårrullar igår, hur gott som helst!
Köpte filodeg på Willys, det är ungefär som smärdeg men jättejätte tunn.
Jag gjord en kycklingröra med kycklingfilé och wokgrönsaker i och en köttfärsröra, den hade jag i rivna morötter i för att få det lite saftigare.

Det har vart lugnt och skönt i helgen men ändå sitter jag här med min förbaskade huvudvärk och ett hjärta som håller på att hoppa ur bröstet.
Blir så himla ledsen, jag orkar inte med att ha det så=(
Ska ju till bästa sjukgymnasten Per imorrn och han brukar alltid hitta vad det beror på och dessutom lösa det så egentligen borde jag vara lugn men eftersom jag vet att jag inte kan hinna dit så ofta som jag vet att jag borde så det är ju därför jag känner mig stressad.
Jag vill hellre lösa de här problemen med hans hjälp än att gå till läkare och få värktabletter. De tabletterna gör ju även så man blir trött och luddig i huvudet och det är ju det sista jag behöver just nu!
Jag skulle behöva en extern hårddisk inkopplad för jag vet inte hur jag ska kunna trycka in allt som behövs inför tentan.
Det måste ju gå på nåt vis men jag vet inte huuuuur!
Jag hoppas att jag kommer känna på nåt annat vis imorron eftermiddag, när jag har fått plugga hela dagen och kanske fått lite koll på allt:-P
Nu ska jag försöka slappa i soffan lite.

Känns ju bra att va bra på nånting=)

Jo, labbarna har hittills gått bra och imorrn blir det den sista.
Hade verkligen tur när jag blev tilldelad min labbpartner. Känns som att många har problem att få teamen att funka.
Vi blev klar först i vår grupp och det kändes bra att få möjlighet att sitta med sammanställning innan skoldagen var slut.
Hann med tåget 16.07 som sedan blev försenat så jag missade bussen.
Tåget till Sandviken var inställt så det var bara att vänta på nästa buss och på vägen till hållplatsen snubblar jag och ramlar. Hinner inte ens känna att jag ska ramla innan jag ligger raklång halvvägs upp på trottoaren=( Slog i smalbenet så in i helskotta så nu blir det ett snyggt blåmärke där med.
Sen i förrgår är min ända utsmyckad med ett baota-blåmärke på sisådär 8x5 cm...Det här på benet lär inte bli mindre det heller=/
Kanske dax att gå å köpa den där salvan som man ska smörja på blåmärken för att koaglet ska transporteras bort snabbare. Skulle ju vara roligt att göra en liten vetenskaplig undersökning på hur det fungerar och om man känner nån skillnad också.
Benet är ju jätteömt just nu men när det har lagt sig så är det ju mest kosmetiskt som man skulle behöva ta salva på blåmärken och med tanke på att badsäsongen ligger långt fram i tiden så lär jag nog hinna läka.
Vi får se hur jag gör=)

Är fruktansvärt sugen på att ta fram symaskinen, har massor med tyger liggande och massor med idéer om vad de ska bli men ingen tid! Det är så himla trist att inte hinna med någon hobby alls. När helgen kommer så har man en massa annat att göra som att umgås med familjen, hinna träffa lite folk och ta det lugnt. Som det ser ut nu skulle jag verkligen behöva plugga på helgen också men jag har lovat mig själv att vara ledig på helgen i så stor utsträckning som möjligt.

Fick tillbaka tentan igår också=D
Verkligen hur skönt som helst att ha klarat min första tenta nånsin. Det som kändes bäst var att jag så här i efterhand inte hittade en massa slarvfel osv. Utan det jag skrivit och kryssat var det jag kunde, sen inser jag att jag hade kunnat ha en hel del poäng till och fått ett vg bara jag hade pluggat mer. Men jag pluggade så mycket som jag hade möjlighet till och det räckte.
Nu är jag så klart orolig inför nästa tenta och eftersom den är på mitt "favoritämne" kemi så känns det ännu värre. Det finns så fruktansvärt mycket som kan gå fel när man räknar kemi och så in i nordens många tjusiga ord som man ska svänga sig med. Dessutom är de snarlika i namnen så de är lätta att blanda samman...
Aja, det löser sig säkert det med:-P

Nu ska jag sova för imorrn är det fredag och jag vill gärna avsluta den veckan med flaggan i topp.

CIAO!





<3 Bästa Bästa <3

Fruktansvärt dåliga kunskaper i HTML kod:-P

Men ny färg vart det iaf=)

Känner mig just nu som en halvmisslyckad mamma. Jag längtar efter mina barn men samtidigt så känns min lilla tid framför TV på kvällen väldigt värdefull för att varva ner.
Skulle kunna lägga mig med Celine i sängen när hon ska sova men då somnar jag också och då blir det bara så stressat allting. Har inte tid att lägga mig kl 20 även om jag skulle vilja.

Egentligen vet jag inte varför jag skulle behöva varva ner efter en tågresa hem men det är inte direkt avkoppling att åka tåg just nu. Dessutom vill jag "roa" mig med att se nåt på TV som bara är underhållande och inte kräver så värst mycket hjärnkapacitet.
Idag fick jag rätt mycket gjort i pluggväg men det känns inte som att dte hjälper. Så rackarns surt när det ska vara så fruktansvärt svårt att fatta.
Men det ska väl funka det också nån gång antar jag, vore ju skönt om det kunde klicka innan tentan.
Imorrn får vi tillbaka förra tentan å det är ju lite spännande så klart!
Håll tummarna folks:-P

Morrontåget gick inte efter utsatt tabell men det löste sig fint när jag kund ebyta till ett annat tåg som gick i tid.
Resten av dagen flöt på hur bra som helst och nu är vi nära läggdax utan att stött på patrull.
Kan inte komma ihåg när jag hade en dag utan en massa trassel sist:-O
Hur som helst så kostade jag på mig 45 minuter på stan innan tåget skulle gå och jag hann hitta ett par skor som jag känner mig supernöjd över.
Nästan mockasinmjuka skinn-stövletter med liten, bred klack, halva priset så det känns som ett kap.
Bara för att jag var sen till tåget så var tåget i tid men jag hann precis. Det gäller att ha sekundrarna på sin sida och det gjorde att jag kom hem smärtfritt idag.

Nu ska jag gå och lägga mig för jag har sovit alldeles för lite sista dygnet och det mår jag inte bra av.

Take care, CIAO!

RSS 2.0